Zdeňka Tajovská

  • STAN
  • Dušejov
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2013 23:42:02 - Petr Malý

Několik otázek

Dobrý den,
1) 3 největší problémy kraje Vysočina?
2) Váš postoj k uložišti JO v lokalitě Čeřínek?
3) Byl p.Kalousek dobrý MF ČR?
4) 3 věci, kterých si u sebe ceníte nejvíce
5) Co byste chtěla změnit / vytvořit v Dušejově / regionu Vysočina.

Děkuji P.M. Jihlava

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2013 10:01:13 - Zdeňka Tajovská
Dobrý den, pane Malý,
děkuji za otázky, na které se pokusím systematicky odpovědět:
1. Za největší problém Kraje Vysočina považuji bezesporu vysokou nezaměstnanost. Ta byla v loňském roce více jak 10%, což je mírný nadprůměr vůči celé České republice (9,3 %). S tím samozřejmě souvisí potřeba přilákání investorů, kteří v kraji vytvoří vhodná pracovní místa. Toho docílíme například pokud zlepšíme dopravní infrastrukturu v kraji. Jako třetí problém vidím podfinancované krajské zdravotnictví.
2. Proti úložišti jaderného odpadu v lokalitě Čeřínek jsem aktivně vystupovala již coby starostka Dušejova a předsedkyně mikroregionu Dušejovsko. Společně se starostkami a starosty z obcí v mikroregionu jsme vypsali referendum na toto téma, ve kterém občané úložiště jasně odmítli. Osobně nejsem nijak proti jaderné energetice. V souvislosti s touto lokalitou je zde však řada problémů. Tím první je blízkost 50ti tisícového města ve velmi hustě osídlené lokalitě, druhým velké množství pramenišť pitné vody, třetím rašeliniště se svoji fluorou a fanou (chráněné území) a v neposlední řadě jsou to i blízké skalní útvary (Čertův Hrádek, Mešnice, Fialovy skály...).
3. Bývalého pana ministra financí Miroslava Kalouska si osobně velmi vážím především proto, že během řízení svého rezortu dokázal posílit důvěru v českou ekonomiku na mezinárodních finančních trzích. Nasvědčuje tomu i fakt, že ČR je stále hodnocena ratingovým investičním stupněm A1, čímž se dle Moody's řadí mezi země jako Estonsko či Izrael.
4. Nezlobte se, ale nerada hodnotím sama sebe, tedy takového hodnocení nechávám na ostatních.
5. Od roku 2010 jsem neuvolněnou místostarostkou obce Dušejov. Neustále přichází nové návrhy, co zařídit, vylepšit apod. V letošním roce připravujeme projekt na řešení návsi. Jedná se o klidovou zónu s hřišti na míčové kolektivní hry, jejíž součástí je i zázemí pro mladé a maminky s dětmi - lavičky, pískoviště, prolézačky. Byla bych ráda, kdyby se daly zrealizovat všechny připravované projekty. V současné době se chystáme podat projekt na zavlažování fotbalového hřiště.
Snad byly mé odpovědi alespoň trochu přínosné, přeji Vám hezký den.
Zdeňka Tajovská