PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.09.2013 16:10:27 - tříska

aktivita českých europoslanců

Podle analýzy vypracované think-tankem Evropské hodnoty propadají právě ve své aktivitě čeští poslanci. Je to už víc jak týden a nikde jsem ale na analýzu nenašel vaše vyjádření. Čím, to? Nemáte argumenty? Dovolím si tak na Vás tak 3 otázky:
1, O jaké 3 hlavní věci jste se pro ČR zasadil z vlastní iniciativy?
2, Jaký je váš plat a kolik máte asistentů?
3, Budete chtít mandát obhájit?
Děkuji předem za případné odpovědi. Tříska

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2013 9:48:47 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Předně musím říci, že jsem mluvil s panem Lukášem Konečným z tohoto think tanku. Konstatoval jsem, že mne nikdo z nich nekontaktoval, nikoho od nich jsem neviděl a nikdo z nich se nezajímal o to, co skutečně v EP dělám. Vycházeli pouze z tzv. objektivních dat, čímž prokázali, že nevědí nic o tom, jak to v EP chodí. Skutečná práce nespočívá v tom, kolikrát kdo vystoupí na plénu, kolik má zpráv atd. Skutečná práce se děje v kuloárech. To vyžaduje schopnost se domluvit a mít o čem se domluvit. Například MUDr. Zuzana Roithová má z českých poslanců nejvíc vystoupení na plénu, ale 95% toho je vysvětlení hlasování. Tím neovlivní vůbec nic. O čase na vystoupení na plénu (speaking time) rozhoduje aparát frakce (z toho vybočuje nyní praxe catch the eye a blue card). Zprávy se přidělují bodovacím systémem a mnohokrát jsem se domáhal zprávy, ale podle bodovacího systému jsem ji nemohl dostat. Přednost mají větší frakce, ale je to ještě složitější.
A nyní ke třem otázkám položeným panem Třískou.
Tři věci, které pokládám za nejdůležitější v mé činnosti v EP: za prvé, prošlo mi ve výboru z 52 pozměňovacích návrhů 30 a tím jsem zásadně ovlivnil výsledný text REACH, tedy regulace chemického průmyslu tak, aby český chemický průmysl mohl vůbec přežít. Za druhé, přišel jsem opakovaně na zasedání výboru s myšlenkou regulace cen u roamingu a v dalších oblastech přenosu dat, opakoval jsem to tak dlouho, až komisařka Redingová to vzala za své. U roamingu jsem byl jediný Čech, který byl u třístranných jednání v zájmu 380 milionů klientů v EU. Za třetí, u třetího energetického balíčku vypadala pro české firmy situace zle, ale ve spolupráci s německými kolegy jsem předložil tzv. third option a dosáhlo se tzv. trilogu, tedy třístranného jednání EK, EP a Evropské rady, čímž se nakonec dosáhl snesitelný kompromis. Byl jsem jako jediný český poslanec v těchto třístranných jednáních. O těchto věcech nemá zmíněný think tank ani potuchy a česká žurnalistická obec také ne. Svou činností jsem ČR v EP ušetřil miliardy. Koho to zajímá?