Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2013 11:23:26 - slukova bozena

sportovci

Dobrý den, vzhledem k tomu, že pochybuju, že si předseda ČSSD udělá čas i na občany a zajímala by mě odpověď tazatele ,,Volic 007“ zeptám se vás, který jak jsem si všiml, si čas téměř vždy uděláte, za což vám také předem děkuji.
Dotaz: Dobrý den, byla to pro mě šokujícíí zpráva, že hodláte sportovcům vyplácet rentu za olympijské medaile. Čím si to asi zaslouží? Tím, že od mládí čerpajíí peníze na sport v klubech, pak čerpaj dotace a sponzorské dary od státních firem a pak, když mají velké příjmy, přesunou svoje bydliště do daňového ráje. Pokud vše propijí po ukončen kariéry, pak nastoupí daňový poplatník, aby dorovnal životní úroveň.
Nebylo by lepší peníze věnovat na nemocné děti nebo seniory?
Chcete sport zneužít k obohacení papalášů???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.10.2013 15:00:53 - Marcel Chládek
Dobrý den, děkuji za dotaz. Je třeba připomenout, že situace řady bývalých vrcholových sportovců není příliš utěšující a řada z nich je na hranici životního minima. Jsou to lidé, kteří v mládí věnovali jak svůj čas, tak většinou i své zdraví, českému sportu, jeho věhlasu a také dobrému jménu České republiky, či Československa, v zahraničí. Ani dnes se nevydělávají ve všech sportech tak, jak si můžeme přečíst např. u fotbalu či hokeje.
Sociální demokracie si myslí, že by bylo dobré těmto lidem jejich úsilí nějakým způsobem vrátit. Nejedná se v žádném případě o žádné horentní sumy a už vůbec o zneužití daňových prostředků "k obohacení papalášů", jak píšete. Sociální demokracie má ve svém programu také řadu opatření na pomoc jak nemocným dětem, tak seniorům.