Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2013 19:17:44 - Yurx

Prosím odpovězte

Dobrý den, jsem zmaten, prosím Vás o pár příkladů na téma respektování naší kultury a zvlášť těch tradic, já na tradice moc nejsem a tady nechápu, co si pod tím mám myslet. Já myslel že to pošahané chování a ta doba, kdy se každému kecalo do jeho života a diktovalo co si má každý proti jeho vůli myslet, je pryč a ona je tady pořád? Babička byla muslimka, sem tam navštívila mešitu, což z ní přeci nedělá automaticky teroristu anebo jo? A taky by z pohledu dnešních establishmentu byla nepřizpůsobivá. I já se cítím být víc nepřizpůsobivý, protože ctím každého individualitu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.10.2013 11:20:15 - Mgr. Jana Černochová

Dobrý den,

respektováním naší kultury a tradic myslím především respektování našeho kulturního dědictví vycházejícího především z evropské křesťanské civilizace, která se utvářela v Evropě tisíciletí a díky které vděčíme za vzdělanostní a kulturní společnost. Jako obyvatelé Prahy máme navíc i tu zkušenost, že různé kultury, náboženství i národy mohou vedle sebe pokojně žít a dokonce že tato soužití přispívají k pestrému rozvoji všech zúčastněných společenství. Nejzářnějším příkladem je bezpochyby období Franze Kafky, z jehož plodů (éry) čerpáme kulturní plody dodnes. Stejně tak je však nesporné, že tyto náboženství se musí vzájemně respektovat a že naším primárním náboženstvím v kulturní oblasti  musí zůstat křesťanství, na jehož kořenech jsou vybudovány naše civilizační společenské rámce a především hodnoty, stejně jako naše vzdělávací systémy.

S pozdravem

Mgr. Jana Černochová