MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.11.2013 13:45:53 - Martin F.

Prosím o vysvětlení...

Dobrý den pane senátore, prosím o vysvětlení Vašeho prohlášení do článku o p. Rathovi: "Za nejhorší považuji to, že se to vše stává obětí politiky a zneužívá ve prospěch různých skupin i finančních trhů. A co z toho vyplývá. Uvědomit si to, nepopírat to a naučit se s tím žít." - neboť si nemyslím, že bychom se měli naučit žít s tím, že je něco zneužíváno v prospěch nějaké skupiny, tak to rozhodně být nemá. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.11.2013 9:32:08 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den,

děkuji za položený dotaz a za zájem o mé sdělení i vyjádření svého postoje či názoru k uvedenému tématu. Souhlasím s Vámi, že s tím nemáme souhlasit a smiřovat se, ale já vycházím z reality a nikoliv snů, tzn. že si uvědomuji, že nám prostě nic jiného nezbývá než se s tím smířit a naučit žít. Šmíráci jsou všude a šmíruje se snad už téměř vše. Nejsem natolik naivní, abych si myslel, že to změníme. Celé mé vyjádření popisuje situaci a názor, nebo-li konstatování situace, která zde prostě existuje, a to již mnoho let. Nic ale nebrání ani Vám a ani ostatním, kteří si myslí, že to ještě změní, aby se snažili s tím bojovat. I marný boj může nakonec vést k zlepšení. Mohu se já zeptat Vás? Co s tím děláte nebo co jste tím už udělal doposud Vy? Zahodil jste mobil, nemáte telefon, nepoužíváte počítač a internet s elektronickou poštou, nejezdíte autem a nechodíte po ulicích, kde jsou kamery, v práci nepoužíváte elektronické kontrolní docházky a nepoužíváte platební karty? A i kdybyste toto vše odboural, tak stejně o Vás vědí a můžou cokoliv zneužít. Ale to i v minimální míře může udělat např. Váš soused, který Vás sleduje, dělá si záznamy o Vás a ty někomu dalšímu poskytne…  Než abych se tímto trápil a neustále zabýval nebo i jen o tom stále přemýšlel, tak raději se s tím smířím a naučím žít a budu mít téměř klid. Klid, který potřebuji pro svůj zdravý život. Stres a nervozita vedou k devastaci organizmu a zkracují život… A já touto cestou nechci jít.

Hezký den

Schwarz