Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2013 12:33:02 - lucka675

práce poslankyně

Žen je v politice málo, co je nyní vaším cílem byť nyní budete v opozici? ODS sice ve volbách vyhořela, ale neměl to být pro vás signál pro změnu? Proč není ODS po volbách vidět? Schováváte se? A co byste naopak vyzdvihla ze SVÉ PRÁCE za uplynulé volební období? A ještě jeden dotaz. EP schválil návrh Evropské komise, podle nějž musí mít společnosti kótované na burze do roku 2020 v dozorčí radě nejméně 40 procent žen. Podporujete jej? Proč? A pokud ne, proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2013 15:04:57 - Mgr. Jana Černochová

Dobrý den,

žen je v politice tolik, kolik jich do politiky voliči zvolili a tak je to v pořádku. To je demokracie, o kterou jsme usilovali a zvonili klíči, jen si jí teď, když ji máme, nedokážeme vždy vážit a respektovat ji. Mýma očima viděno, už dlouho nejsou kandidátky jen pánským klubem a navíc žijeme v době, kdy většina voličů vyjadřuje své preference kroužky a vybírá si své favority-potažmo tedy i favoritky.

Práce v opozici je v českém parlamentu spíš bořením, křikem a obstrukcí, než čímkoli jiným. A to nejsou mé silné disciplíny. Jsem typ stavitele, nikoli bořiče. Budu tedy stavět pravici tam kam patří – na výsluní. Chci pracovat na tom, aby hlas autentické pravice v této zemi byl slyšet. Chci být skutečnou opozicí k politicko-nepolitickému slepenci populistů, kteří se nyní chystají vládnout. Mám bohaté zkušenosti z komunální politiky, Praha 2 za mého vedení získala ocenění Nejlepší město pro byznys, a to hned dvakrát po sobě. Kdyby se to podařilo přenést do celé republiky, tak by se dařilo nejen podnikatelům, ale i jejich zaměstnancům a přeneseně i potřebným. To je má cesta k úspěšné zemi, na tom budu pracovat.

Co vyzdvihnout z minulého volebního období? Mám radost, že se nám podařilo konečně prosadit zákon o hazardu, který nám starostům umožňuje s hazardem účinně bojovat. Po dlouhých letech, po propadání se návrhů zákona pod stůl se podařilo pravicové koalici přijmout zákon, který odstraní české Las Vegas z každodenního života. To je velký úspěch a po letech práce zasloužená odměna.

Potěšilo mne, že když jsem navrhla výročí tragické smrti Jana Palacha jako významný den, podařilo se ho prosadit. Považuji jeho odkaz za aktuální pro každou dobu a pro každou generaci. Myslím, že průběh projednávání spojený s nechutnými výhrůžkami o uřezávání hlav a osočováním mi potvrdil, že jsem se rozhodla správně.

Doslova protlačit parlamentem se nám v koalici podařilo také odškodnění pro účastníky třetího odboje. Jsem tomu ráda, ale mrzí mne, že to byla taková rvačka. Některé projevy ze strany levice se snad nedají ani citovat, aby se člověku neudělalo zle. I taková je politika a proto si mi optimisté říkáme, že není důležitý průběh, ale výsledek. A jistě chápete, že je to někdy velmi, ale velmi náročné.

A jestli má být povinné 40% žen v dozorčích radách firem? A proč ne 50%? A pak naučíme chlapy kojit? Promiňte, ale mne toto „gendrově korektní“ procentování lidského žití, tohle socialistické inženýrství způsobuje břichabol. To nefunguje, neprospívá a svět to ví. Proč to neví v Evropském parlamentu nevím, ale oni tam asi mají nějaký zvláštní magnetismus, který jim brání vidět okolní svět. Ženy by se měly takovým pokusům dokonce bránit. Jsou totiž sebevědomé a schopné i bez procent z EP.

S pozdravem

Mgr. Jana Černochová