MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2013 10:09:22 - veronika.cihelková

stranický systém

Pane místopředsedo, jste znám jsou protikomunistickou rétorikou. Co tak říkáte na to, že s největší pravděpodobností získají post místopředsedy PS? Rozdělení odpovídá proporčnímu zastoupení mě by ale také zajímalo, kde je podle vás příčina? Do sněmovny se dostala dvě nová hnutí, KSČM skončila třetí a ODS naprosto propadla. Čím to podle vás je? Nemyslíte, že příčinou je právě i 7 letá vláda ,,pravice" )v uvozovkách proto, že Nečasova vláda podle mě pravicovou nebyla). Smutné také je, že se s tím vůbec nic nesnaží dělat. Nebo čím byste mě přesvědčil o opaku? Cihelková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2013 10:12:47 - MUDr. Přemysl Sobotka
 Děkuji za dotaz. Příčin je víc. Ponechali jsme totalitní stranu jako relevantní součást našeho demokratického systému. Prakticky jsme se nevyrovnali s historií čtyřiceti let totalitního režimu v Československu. Lidská paměť poněkud vytěsňuje negativní zkušenosti a někdy nostalgicky vzpomíná, jak byl některým lidem v té době dobře a tím vzniká volební výsledek KKSČM.

Naše republika, stejně jako celá EU prochází vleklou ekonomickou krizí a celoevropská řešení jsou liknavá, neúčinná a povrchní.

A v době vrcholu této krize byla v čele koaliční vlády ODS. Její kroky, aby se ČR nezřítila do dluhové propasti byly sice účinné, ale neoblíbené.

K tomu je nutné připočítat osobní chyby některých členů ODS a to je ve zkratce důvod prohry ODS.

Jsem nicméně přesvědčen, že ČR potřebuje silnou pravicovou stranu a věřím, že jí opět stane ODS, její restart je možný a nutný.