Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2013 16:38:57 - Kokotek

Proč zadlužujete moje děti a vnoučata? Oni něco ukradli?

Vy jste nadělali dluhy. Vy jste se zavázali vyplatit restituce církvím za majetky které oni nikdy nevlastnili. Vy jste zničili ekonomiku ČR. ..... Vy si nezasloužíte oslovení lidé/člověk.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2013 16:45:39 - Mgr. Jana Černochová

Člověče, ta pohádka o špatném hospodáři se jmenuje levicová vláda. Ta tuto zemi bujaře přivedla do hospodářského zmaru. Byl to kouzelník Špidla, který tvrdil, že zdroje jsou a zadlužil českou zemi v době, kdy její ekonomika rostla. To by se jen tak někomu nepodařilo. K tomu je potřeba znát kouzla zvláště nezodpovědného rozhazování. Pak přišel princ Gross, a ten upřímně myslíc na vlastní kapsu zbohatnul víc, než uměl prokázat. A Pandrhola Paroubek rozdával dávky a podpory skoro tak velké jako platy, což „zvýšilo“ zájem o práci. Nezaměstnaní se nudili doma a dělali na černo, což nikomu nevadilo. Taky proto jejich počet narůstal, jako těsto v Hrnečku vař. Volič není padlý na hlavu a nevěří Paroubkově pohádce o třináctém důchodu. Nevolí socialistický model všeobecného blaha a přichází pravicová koaliční vláda. Je pravdou, že z ústupků zeleným zezelenal kdekdo. Jsem ráda, že jsem žena, která pod make-up schová leccos. Pak je tu vláda rozpočtové odpovědnosti, přichází americká bankovní krize a na tu nemají lék ani farmaceutičtí magnáti - Francie a Německo. To je pohádka o vzniku dnešní ekonomické situace. Je namístě poděkovat zodpovědnosti a statečnosti firem a živnostníků, že toto období přečkali, i když řada z nich pracovala jen, aby udržela zaměstnance a neměla v posledních letech zisky na rozvoj a investice. Věřím, že nejhorší dobu už máme za sebou.

Těší mne, že myslíte na budoucí generace, to je potřeba. Jsme jim povinováni předat zemi v pořádku. Já tak činím jako starostka Prahy 2, která má vyrovnaný rozpočet. Jsem také ráda, že zmiňujete církevní restituce v souvislosti s našimi potomky. Myslím, že na nápravu věcí spojených s majetkovými křivdami komunistického režimu je pozdě a vyčítám předchozím vládám, že k tomuto kroku neměly odvahu. Věřím, že dříve bychom to uměli přijmout snáze.  Ale kdo jiný, než zodpovědná vláda by to měla vyřešit. Nejsem z jistých částí zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi nadšená, to ale nemění nic na tom, že o nutnosti vrátit to, co bylo ukradeno, nepochybuji. Jistě víte, že dosud, tedy do roku 2013, hradil stát církvím a jejich představitelům ze zákona příspěvek na provoz, platy hodnostářů a opravy majetku. Jen pro vaši orientaci – jedná se za posledních 5 let o roční příspěvek ve výši téměř jeden a půl miliardy korun. A částka se zvyšovala rok co rok. Zvyšovala se proto, že církví přibývalo a hodnostářů také. Od letošního roku se hradí fixní částka a po 17 letech tyto platby budou ukončeny a naši potomci budou mít s církvemi rovnocenný vztah. Budou moci, nikoli muset, podporovat činnost církví. Věřím, že si tu svou každý najde, i to je pro mne důležitá součást svobodného žití.

S pozdravem

Jana Černochová