David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2013 12:17:34 - kolumbus

Věci Veřejné

Co říkáte na rezignaci Bárty a kdo jej teď nahradí? Vy jste nyní místopředsedou, co se tak budete snažit dělat, aby byly VV zas volitelné? Myslíte si, že se vám to podaří? Bude strana samostatně kandidovat v komunálních volbách? A proč vlastně nepřejdete k Úsvitu, za který jste byl zvolen?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2013 9:56:56 - David Kádner
Rezignace Víta Bárty byla čistě jeho rozhodnutím, které mohu pouze respektovat. Jeho práce pro Věci Veřejné si velmi vážím a společně s Olgou Havlovou uděláme všechno pro to, abychom pokračovali v tom, co Věci Veřejné v minulém období započaly.

Věci Veřejné jsou volitelné, důkazem jsou jejich čtyři poslanci, kteří kandidovali pod Hnutím Úsvit za VV. Jako místopředseda budu v Poslanecké sněmovně spolu s Olgou Havlovou dělat vše pro to, aby VV byly vidět a přesvědčily nejenom členskou základnu, ale i občany o tom, že mohou být parlamentní stranou a mají v politice své místo.

To samozřejmě ukáže čas, ale kdybych tomu nevěřil, znovu bych již nekandidoval.

Zda VV budou samostatně kandidovat v komunálních volbách to je otázka, která bude jedním z velkých témat konference. Myslím, že to záleží na svobodné vůli členské základny. Já osobně však pod značkou VV kandidovat budu.

Důvodem, proč jsem přijal nabídku kandidatury od Tomia Okamury, bylo, že Úsvit není politickou stranou, nýbrž hnutím, které chtělo a chce změnit politický systém. Umožnilo na svých kandidátních listinách kandidovat lidem napříč politickým spektrem. To je myšlenka, kterou již prosazuji velmi dlouho, a takovéto smýšlení je mi blízké. Proto jsem a budu v klubu Hnutí Úsvit Přímé demokracie, ale jako člen Věcí Veřejných.