Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.11.2013 12:51:29 - Luboš K

Dobrý den, v pořadu u Jílkové

jste uvedl, že v jiných zemích, se podle průzkumu Transparency international, mají ještě hůře. Jenže zapomínáte na paměť občanů. My nechceme poslouchat Transaprency international, kdo se má víc hůře, ale proč se situace u nás zhoršuje. Výmluvy na všeobecnou krizi nejsou u lidí adekvátní, neboť my občané nejsme tak hloupí jak si straničtí funkcionáři myslí, Fakta: Místo abyste laťku náročnosti pro kvalitní stát a kvalitní život zvyšovali, tak ji členové straníci všech politických stran snižujete pod úroveň afrických zemí. Viz jiné celosvětové průzkumy nikoli z Transparency international. Za chvíli budeme poslouchat, že v jiných zemích umírá hlady více lidí než u nás, takže v průměru je na tom ČR dobře. Sportovci také neříkají, že jiní podali výkon ještě horší tak jsem vlastně dobrý. Doufám, že jste se z pořadu poučil o odtržení Vás senátorů od reality běžného života, které bylo do očí bijící pro nás diváky. S pozdravem Luboš K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.11.2013 14:06:03 - Miloš Vystrčil

Pěkně zdravím. V pořadu jsem uvedl, že index vnímání korupce je v ČR dlouhodobě stejný a že na tom nejsme nejhůře. Nemyslel jsem tím, že máme být spokojeni ani jsem se nechtěl vymlouvat. Uznávám ale, že to tak mohlo vyznít a je mi to líto. Nakonec jsem to ihned schytal, byť jsem se snažil potom věci uvést na pravou míru. Za chyby se platí a já jsem se stal snadným terčem, čehož všichni logicky využili.

S čím nesouhlasím je Váš názor, že jsem odtržen od reality. Tvrdím, že nejsem. Žiji úplně normálně jako spousta dalších občanů a na nic si nehraji. S korupcí se v běžném životě nesetkávám. Ve veřejných zakázkách nejsem uplácen ani neuplácím.

To samozřejmě neznamená, že zejména v případě velkých státních zakázek korupce neexistuje. A určitě je to i vina ODS, ale nejen ODS. Já jsem se v pořadu za ODS omluvil. Od dalších jako jsou ČSSD, Věci veřejné, Unie Svobody, TOP 09, Zelení, KDU-ČSL atd., kteří se také podílely na různých vládách se stejně vysokým vnímáním existence korupce jsem omluvu či přiznání viny nikdy neslyšel. Naopak, slogan za všechno může ODS, sami velmi rádi používaji - viz v pořadu pan Bárta a paní Marvanová.

Na závěr chci však především napsat, že Vaši připomínku beru a děkuji za ni, sám také nemám rád, když se něco, co se nepodařilo ospravedlňuje tím, že jinde je to také tak nebo ještě horší. Nemyslel jsem to tak, ale evidentně to tak bylo vnímáno. Zkusím se příště polepšit. :-)

S pozdravem Miloš Vystrčil