PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2013 20:26:18 - VLADIMÍR DEDEK

PROČ...?

Proč je ČESKO ,dodnes, ÚŘEDNICKOSOUDNÍM,DIKTÁTORSKÝM,TERORISTICKÝM,ZLODĚJSKÝM a PROLHANÝM státem, samozřejmě směrem k občanům? Jak je možné, aby si ministerští úředníci dělali co chtějí nedbajíc na zákony ,ústavu a Evropské úmluvy? Jak je možné, že někteří "nezávislí "na zákonech soudci si vytvářejí vlastní zákony,veřejně a vědomě zesměšňují účastníky svých soudních kauz a terorizují je všemi ,jim dostupnými "zákonnými??" prostředky? Jak je možné, že dodnes nebyla utvořena SOUDCOVSKÁ KOMORA/ nehovořím o SU to je případ sám o sobě/, když všechny profese mají svou KOMORU?! Zasadíte se o to, aby tato byla vytvořena?Děkuji.Mimochodem, vše co tady píši mohu kdykoliv a komukoliv dokázat!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2013 22:47:53 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
 Důvod je prostý. Všechny vlády po listopadu 1989 se soustředily na jedinou věc: uskutečnit majetkový převrat, jinak řečeno vytvořit tu vrstvu, která  bude oporou kapitalismu. Tomu se podřídilo všechno, včetně justice. Nebylo to tak, že ekonomové předbíhali právníky, ti byli součástí stejné hry. O co šlo, prozradil v pozoruhodném rozhovoru Jan Stráský, poslední federální premiér a blízký spolupracovník Václava Klause v rozhovoru pro Hospodářské noviny 8. 3. 2013 (viz citace v mém článku v Parlamentních listech "A šídlo je z pytle venku"). Je zvláštní, že toto otevřené přiznání jednoho z aktérů majetkového převratu zůstalo bez jakékoli reakce. Tedy stručně: důvodem je podřízení všeho majetkovému převratu. Ze soudců udělal bývalý ministr Jan Kalvoda (který odstoupil kvůli vymyšlenému titulu) nedotknutelnou kastu, která má spoustu privilegií. Soudcovská komora je dobrý nápad, ale zoufalou situaci české justice neřeší. Jak je to dlouho, kdy tehdejší ministr Pavel Rychetský bilancoval a konstatoval, že je půl milionu nevyřízených soudních případů. Od té doby se situace ani v nejmenším nezlepšila. A nový občanský zákoník chaos v justici jen zvýší.