Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.12.2013 10:00:37 - Plavcová

amnestie a policejní prezidenti

Paní poslankyně, dobrý den. Co si myslíte o tom, že prezident převedl pravomoc v udílení milostí na Ministerstvo spravedlnosti? + Co říkáte na to, že máme dva policejní prezidenty? Děkuji Plavcová PS: škoda, že nejste předsedkyní sněmovny, funkce by vám slušela jistě více

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2013 14:17:48 - Mgr. et Mgr. Věra Jourová
Dobrý den, paní Plavcová, přesun udílení milostí považuji spíše za správný krok, v ANO jsme měli navíc v programu, že by prezident neměl mít možnost udílet hromadné amnestie a nechat to na Parlament (po neblahé zkušenosti) - to budeme ještě diskutovat.  Ke dvouvládí v policii - zcela jistě to nepřinese dvojnásobnou bezpečnost. Je zřejmé, že pan Červíček měl být pověřen řízením policie do pravomocného ukončení soudního sporu pana Lessyho. Nyní sklízíme plody něčí dřívější chyby. K P.S.: Děkuji Vám, byla by to velmi prestižní funkce, ale upřímně řečeno (asi nejsem normální) mě moc nelákala, jsem spíš člověk pro řešení věcných problémů, vedení Sněmovny je hodně procedurální a reprezentativní.