Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.12.2013 23:55:00 - VLADIMÍR DEDEK

PROČ...?

Děkuji za odpověď, ale rád bych věděl, jaké "řešení" by jste nabídla vy, aby naši "nezávislí" na zákonech soudci nebyli k těm, kteří u nich hledají svá práva a spravedlnost ,AROGANTNÍ, POVÝŠENEČTÍ, ABY OBČANY VEŘEJNĚ NEZESMĚŠŇOVALI a rozhodovali dle zákonů této země, nikoliv dle zákonů vlastních vytvořených na základech své DIKTATURY a TERORU. Víte, paní poslankyně, vím o čem píši, neboť takovýto soudce mě málem donutil spáchat sebevraždu a to když jsem se více jak 13 let, opakuji-13-let soudil o rentu náležející mě ze ZÁKONA! Co potom s takovými "soudci a hlavně co s takovými "občany?" které tito "soudci?" vědomě terorizují a tím i jejich rodiny?? Pouze vytvoření instituce na kterou by se občan mohl obrátit je to, co soudnictví potřebuje! A hovoříte-li o SU a jejím ETICKÉM KODEXU CHOVÁNÍ SOUDCE, se vší úctou, tomuto se mohu pouze zasmát! Takže , jaké řešení by jste nabídla vy ,aby byl každý soudce čestný a opravdu nezávislý? Děkuji za odpověď. Jinak vás hodnotím nejvyšší známkou.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2013 12:40:27 - Mgr. Jana Černochová

Dobrý den,

přiznám se, že nevím jak rychle a účinně zajistit aby soudce byl moudrý, nezávislý a spravedlivý. Hodila by se snad Arabela se svým prstenem.  Ale zpět do reality. Doba soudních sporů je někdy vskutku trestuhodná a myslím, že zde se dá zakročit větší kontrolou činnosti soudů i jednotlivých soudců. To může ministerstvo spravedlnosti začít dělat hned. To jak se soudci a další představitelé justice chovají odráží celou společnost. Nevím zda je to ještě trest za definitivu, kterou soudci dostali hned v porevoluční době, nebo je to jen potvrzení skutečnosti, že všude jsou lidé slušní a zásadoví a pak také ti, kteří takoví nejsou. Pozice soudce je pro mne postem představujícím vážnost a úctu ke spravedlnosti. Ale jak tuto představu prosadit, a zároveň zajistit nezávislost justice, to nevím. Jestli by pomohlo jmenování soudců s věkovým limitem, jako je to například u kandidátů do senátu? Jistě je to námět na diskusi pro náš poslanecký klub, ale vzpomeňte si na bouřlivé debaty, které se vedly kolem nejmenování soudců mladších 30 let Václavem Klausem.

S pozdravem

Jana Černochová