ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.12.2013 14:20:15 - VLADIMÍR DEDEK

PROČ..?

Proč je ČESKO ,dodnes, ÚŘEDNICKOSOUDNÍM,DIKTÁTORSKÝM,TERORISTICKÝM,ZLODĚJSKÝM a PROLHANÝM státem, samozřejmě směrem k občanům? Jak je možné, aby si ministerští úředníci dělali co chtějí nedbajíc na zákony ,ústavu a Evropské úmluvy? Jak je možné, že někteří "nezávislí "na zákonech soudci si vytvářejí vlastní zákony,veřejně a vědomě zesměšňují účastníky svých soudních kauz a terorizují je všemi ,jim dostupnými "zákonnými??" prostředky? Jak je možné, že dodnes nebyla utvořena SOUDCOVSKÁ KOMORA/ nehovořím o SU to je případ sám o sobě/, když všechny profese mají svou KOMORU?! Zasadíte se o to, aby tato byla vytvořena?Děkuji.Mimochodem, vše co tady píši mohu kdykoliv a komukoliv dokázat!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.12.2013 6:59:30 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den. Odpověď na řadu vámi položených otázek najdete ve volebním programu Úsvitu (to, co navrhujeme jako nápravu) a v nedávné volební kampani mé vlastní (mých názorech např. na blogu).

Zde stručně: nežijeme ve fungující zastupitelské demokracii, jak nám politická reprezentace namlouvala ( ... a většinou jsme tomu nevěřili ... ), ale oligarchickém klientelistickém systému, vyhovujících zájmům pouze úzké skupiny lobbistických skupin. Doslova říkám, že jsme žili ( a nebude tak jednoduché se ho zbavit ) v systému fungující politické prostituce...jehož typickým a ukázkovým "produktem" byly zákon o tzv. církevních "restitucích", podpoře fotovoltaiky a bohužel pro nás pro všechny, mnoho dalších.

Úředníci, a zdaleka ne jen ministerští, nejednají často v zájmu občanů a státu, ale plýtvají našimi daněmi proto, že chybí jejich hmotná a trestní odpovědnost - vždyť z cizího ( zde občanů ) "krev neteče" a neodvolatelný politik nebo úředník snadno ustojí i megaskandály. A velmi podobné-stejné je to s neodvolatelnými soudci. Vždyť právě proto Tomio Okamura s Úsvitem navrhuje např. alespoň potvrzování prodlužování soudcovského mandátu.

Právní džungle, která u nás byla "zavedena", byla zavedena cíleně - vždyť v chaosu nedokonalých a nejednoznačných zákonů a přílepků se konají lumpárny úplně nejlépe.... Přejímat to, co jinde již vytvořili a vyzkoušeli by bylo málo "české" - my raději budeme vymýšlet české experimenty a lumpárnám vyhovující zmatek ....

Jak z toho ven ? Nestačí jen drobné změny a úpravy. Není efektivní řešit, zda miliardy (dluhů) odtud převedeme  jinam - prostě je třeba přestat krást! Bez významných změn v naší společnosti ( a tedy i v systému ) to nepůjde. Nevyřešíme to řešením důsledků, ale pouze řešením příčin. Věřím(e), že v budoucnu k tomu budeme mít větší mandát. Jistě budeme společně sledovat, jak se se svými sliby vyrovná rodící se koalice ( přestože slovu "koalice" zde věřím pramálo ... )

Přeji všem čtenářům PL všechno nejlepší v novém roce.