Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.12.2013 17:04:31 - ara

Pomoc obětem organizovaného zločinu

Vážení,
zaujal mne rozhovor s mužem, který po otravě metanolem oslepl. Napadlo mne, že někteří z Vás mají svůj podíl viny na tom, že se organizovanému zločinu v naší zemi tak daří.
Nedomníváte se, že by bylo vhodné obětem, které přežily otravu metanolem a mají trvale poškozené zdraví nějak pomoci? Ten zmíněný muž zatím žije ze 4 000kč. Není Vám to přinejmenším proti mysli? Děkuji za odpovědi. http://jaroslavherda.blog.idnes.cz/c/389428/Zaluji-neverim.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.01.2014 15:33:09 - Senát Parlamentu České republiky

Vážený pane,

soucítím s oběťmi jakýchkoliv zločinů, a tedy i těch, při kterých některé osoby vědomě vyráběly "nápoje" ohrožující lidské zdraví a životy. Je ale nutné přiznat si, že k některým konkrétním případům bohužel došlo i poté, co už bylo známo, že se metanol na trhu s alkoholem objevil a bohužel někteří lidé tohoto varování nedbali. Myslím, že by měli být odškodněni zejména těmi, kteří ten alkohol na trh distribuovali. Tito lidé a firmy by měli výrazně přispět k odškodění obětí. K takovému řešení by měla směřovat i dílčí rozhodnutí soudů, tomu pevně věřím. 

S pozdravem

Milan Štěch, předseda Senátu