Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.01.2014 21:31:29 - Ink

Není škoda zůstat jen u přímé demokracie?

Dobrý den,
ocenuji Vaši snahu prosadit v naší zemi prvky přímé demokracie, ale myslím si, že je škoda zůstat pouze u takto omezené vlády občanů. Nemyslíte si, že by občané měli mít právo rozhodovat o všem, co se týká jejich života, a to bez zásahu vlády? Samozřejmě v případě, že nebudou porušovány ničí práva. Slyšel jste někdy pojem Libertarianismus a jméno Robert Nozick? Jak se na tento směr díváte? Nemyslíte si, že jestliže chcete dát občanům skutečnou moc, není tato možnost mnohem lepší, než sice přímá, ale stále jen demokracie? Přeci jen jde o zřízení, kde se lidé stále odevzdávají do rukou jiných a nejsou respektovány práva všech, ale pouze většiny. Přeci mezi demokracií a přímou demokracií takový rozdíl není, co ale mají společné je fakt, že nerespektují práva jednotlivce. Co na to říkáte?
Pokud jste o libertarianismu neslyšel, rád bych se zeptal na jednu věc. Jak se díváte na paternalistickou legislativu? Ano, nebo ne?
Děkuji za odpověd a hezký večer,
Horký Viktor

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.