Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2014 16:54:48 - zastupitel

Profesorka Helena Válková

Vážená paní profesorko,
v předvolebních diskusích jste uměla, dokázala upřímně přiznat, že se coby odbornice v trestním právu budete muset zorientovat, zaměřit na problémy samospráv.
Potvrdila jste, že i ve vrcholné politice není nutno, hrát si na vševědoucí ( zítra patrně ministryni spravedlnosti). Takto neobvyklý přístup k politické funkci prokazuje Vaší odpovědnost.
A dotaz: V první fázi se jistě necháte do věcí veřejných, co se týče výkonu samostatné působnosti samospráv zasvětil odborníky z Legislativní rady vlády.
Myslíte, že si MS pod vaším vedením najde čas, možnost či způsob, jak dopřát sluchu občanům - kupř. zastupitelům ze současné praxe?

Za krátký názor předem děkuji.

M. Hrubý

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.01.2014 17:56:25 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

Vážený pane Hrubý,

děkuji za Vaše sympatické emaily,  které ráda zodpovím.

O " Augiášově chlévu" dobře vím a vyčistit ho bude obtížné i s pomocníky. Určitě to zkusíme a seznámím se proto ráda i s Vašimi zkušenostmi. Každé pondělí mám poslanecký den, kdy úřaduji ve své kanceláři Na Slupi 17, Praha 2, budete-li mít zájem, můžete mě navštívit. Schůzku prosím dohodněte s mou asistentkou pí. Horákovou / horakovak@psp.cz.

S pozdravem

Helena Válková