Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2014 13:18:56 - novorana

1. čtení (§ 90, odst. 2) - ob. rozprava

Hezký den paní poslankyně, chtěl jsem se Vás zeptat jako členky Výboru pro obranu jaký je Váš postoj/názor k projednávanému (nechápu proč v 1. čtení (§ 90, odst. 2) - ob. rozprava) návrhu Novely zákona o vojácích? A to především v paragrafech, které řeší především finanční nároky. Z mého pohledu ( jsem policista) jsou platy podle hodností silně přemrštěné a k tomu ještě spousty příplatků (dojíždění, také dojíždím, na bydlení, také bydlím, stabilizační příspěvek, také chci být stabilizován atd). Přeci není možné, aby byli policisté, hasiči takto dehonestováni.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2014 10:11:54 - Mgr. Jana Černochová

Víte a to je právě rozdíl mezi politickou vládou vzniklou z voleb a vládou úřednickou, prezidentskou, Rusnokovou, nebo jak ji vlastně mám pojmenovat. Politik musí vnímat chod státu a jeho součásti jako celek a politická strana jíž je členem, nebo dokonce koalice mu nedovolí prosazovat jeden resort na úkor druhého. Ona politika a demokracie není tak špatná, jak ji mnozí popisují. Má i své výhody, o kterých se v posledních letech zásadně nemluví, natož, aby se o nich psalo. Souhlasím s vámi, že profesionální složky záchranného systému, bezpečnostních sborů a profesionální vojáci by měli být odměňováni podobně. Není žádoucí zavádět významné rozdíly. Potřebujeme všechny tyto složky stejně a ani jednu z nich bych si nedovolila snižovat například mzdovými rozdíly.

S pozdravem

Jana Černochová