David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2014 14:19:16 - mykeš

"můj dům, můj hrad"

Podporujte princip princip "můj dům, můj hrad". Jestliže tak mám legálně zbraň, mohu ji použít a co třeba pokud napadne dotyčného pes? A musím případně v těchto případě zkoumat úmysly dotyčného? Př. Šel se zeptat na cestu, vstoupil na můj pozemek, já se bál, že jde o zloděje a postřelil jej. A ještě jeden dotaz, jak se v této souvislosti stavíte k legalizaci volného vlastnictví zbraní, jako v USA? Mykeš, Ústí nad Labem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.02.2014 12:27:55 - David Kádner
 Dobrý den.V prvé řadě nejsem pro možnost volného užití zbraně bez zbrojního průkazu. 
Co se týká Vaší první otázky - napadení někoho, kdo vstoupí na Váš pozemek Vaším psem, je vždy otázkou dalšího šetření. Majitel psa, stejně jako je to u zbrojního průkazu, musí vědět, kdy může psa "použít" proti pachateli. V případě, že tato osoba udělala při vstupu na Váš pozemek chybu (nezazvonila, neohlásila svůj příchod), musí si být vědoma, že neoprávněně vstupuje na cizí pozemek. Pokud ale Vy nedáte dotyčné osobě možnost se nějakým způsobem ohlásit, neměl byste mít volně puštěného psa, který by mohl dotyčného napadnout. 
Děkuji za Váš dotaz.