Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2014 16:01:58 - marek kalivoda

zásah na growshopy

Zajímalo by mě, zda jste včera náhodou nekoukal na ČT1 na reportéry. Byla zde reportáž o paní, které si udělal živnost a otevřela growshop. Platila řádně daně, dokonce dostala od úřadu práce zaměstnance, o kterého si požádala a na něj dotace. Nyní ale kvůli policejní razii o vše přišla, a to i přesto, že se dříve policistů ptala, zda nedělá něco nelegálního, dokonce i byly v krámě a nic ji nevytkly. Najednou se zlegalizovalo konopí a je to problém? Jak se k tomu stavíte vy, jako budoucí ministryně spravedlnosti? Budete se tím nějak zabývat? Vůbec nechápu, proč je to lidem zabavováno. Vy ano? Protože kdyby šlo o trestnou činnost, nebyl by pak spoluúčastník i stát, když se z ní skrze daně obohacuje? Marek Kalivoda

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2014 20:23:33 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.
 

Dobrý den pane Kalivodo. Reportáž jsem bohužel neviděla, neznám okolnosti případu, takže těžko se bez znalosti věci k případu mohu konkrétně vyjádřit. Obecně jsem ale pro větší dostupnost konopí pro léčebné účely, v tom si myslím, že je Česká republika stále pozadu a mnozí pacienti jsou nespravedlivě vystavováni riziku trestního stíhání. Stát účastníkem být nikdy nemůže, neboť je dle zákona o trestní odpovědnosti právnických osob vyloučen z trestní odpovědnost. Trestně stíhatelná by mohla být max. odpovědná úřední osoba, která příp. trestné činnosti napomáhala nebo jí umožňovala.

Helena Válková