RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2011 11:35:32 - Pavel Zelenský

Integrace pracujících středního věku

Pane premiére, přečetl jsem si váš článek o nutnosti integrovat starší pracující. Chtěl bych se zeptat, jak toho chcete docílit.
Je mi cca 50 let, před zhruba rokem jsem přišel o dobře placenou práci - nový majitel vytuneloval firmu. Téměř rok jsem hledal práci. Celkem 33x mě odmítli s tím, že by chtěli někoho mladšího, jinými slovy "dědky neberem". Nakonec jsem sehnal práci, kde pobírám pouhých 30% původní mzdy. Odpovídající práci hledám dál, nicméně "generační rasismus" jak tomu říkám je prakticky všude. Stejné poznatky mají i mí bývalí spolupracovníci ve stejném věku.
Je logiské, že jsme se po likvidaci firmy, mimochodem bývalý vlastník je příznivcen právě vaší strany,dostali z kategorie střední příjmové skupiny do kategorie pracujících s nejnižšími platy, a tudíž velmi znepokojeně sledujeme všechna vládní opatření a reformy, které nás - padesátníky a starší stále více "zadupávají do země " s minimální možností obrany. Proto bych rád věděl, jak chcete motivovat firmy, aby nás sterší občany nebraly jen jeko "nevyužitelný odpad společnosti ".

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.