Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2014 10:20:16 - mykeš

Je ČR právní stát?

Děkuji za vyčerpávající odpověď a musím vám dát za pravdu, mě je z toho všeho taky smutno a největší problém je, že občané nemají již v nikoho a nic důvěru. Slibujete nám, jak si budeme moci bránit svůj majetek a co pak exekutři, kteří se chovají jako hyeny a jak bylo vidět na TV nova, jednají zákon nezákon? Co zásah na growshopy, čím je opodstatněný, když stát vybíral od provozovatelů daně? U nás se zákony prostě nedodržují a člověk se pak málo kdy domůže svých práv, proto ta obezřetnost. Nejsem proti legislativní činnosti, ale je vše třeba vysvětlit, ujasnit si mantinely.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2014 15:21:41 - Olga Havlová
Musím Vám v mnoha věcech dát za pravdu. Platnost zákona bývá často podmíněna výší příjmů. Pokud nebudou mít soudci příjmy takové, aby nebyli podplatitelní, a nebudou se bát, že je bude možné odvolat, pak se nic nezmění. Je však pravdou, že se začínají objevovat soudci, kteří už se na to nemohou dívat a začínají posuzovat věci podle zákona a ne podle peněženky. Já věřím v mladou generaci, pro kterou už budou platit jasné mantinely. Podle astrologů bude trvat ještě 10 let, než budeme žít v právním státě, tak snad to nedopadne tak, jak s utahováním opasků.