Ministerstvo životního prostředí

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2011 13:52:27 - straka

Úkolem státní správy je analyzovat další možnosti řešení

Dobrý den, líbí se mi, že jste udělali alespoň pokus v případě dolu Vršany, jste v této chvíli rozhodnuti dotáhnout věc do konce?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.05.2011 10:40:55 - Ministerstvo životního prostředí
MŽP respektuje rozhodnutí Báňského úřadu, nicméně jsme přesvědčeni, že je úkolem státní správy dále analyzovat možnosti, které by umožnily zajistit uhlí pro české teplárenství. Jedná se o jasný veřejný zájem související s dodávkou tepla pro desetitisíce domácností v ČR a stát v tomto procesu musí hrát aktivní roli.
MŽP připravuje řadu analýz, které se týkají úprav současné legislativy (Horního zákona) a možného uplatnění vhodných ekonomických nástrojů. MŽP rovněž hodlá tuto problematiku diskutovat s resortem průmyslu a obchodu a ostatními zainteresovanými subjekty.
MŽP se domnívá, že je ve veřejném zájmu otevřít diskuzi nad vývojem teplárenství v České republice, a to v kontextu dostupných zásob uhlí z vlastních zdrojů.  Michaela Jendeková, MŽP