Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2014 19:55:36 - mzxy

VS a státní správa

Dobrý večer, pokud někdo pracuje na městském úřadu pro stát, měl by být vybírán stejným způsobem. Zákon o úřednících umožňuje provést výběrové řízení tak, že komise zpracuje seznam-pořadí uchazečů.
je rozdíl mezi výběrem vedoucíého odboru a vedoucího oddělení.
Musí to být takto: 1.) Veřejné - kdo pacuije pro stát, musí být vybírán veřejným výběrovým řízením 2.) Transparentní - vše od začátku říézení musí býtrr na netu, včetně seznamu uchazečů, jejich pořadí, celkové hodnocení a konečný výsledek komise 3.) podle vyhlášky MV musí úředníci obce absolvovat zkoušky ZOZ na institutu v Benešově, ministranti nemusí nic 4.) je nutné zákonem o úřednících nebo jinou normou stanovit ÚŘEDNÍ HODINY pro celou ČR stejné, není možné aby někde bylo otevřeno 2x týdně a jinde celý týden, OBČAN musí mít stejnou možnost přístupu ke státu v celé ČR, stará usnesení vlády které nidko nemusí dodržovat stanovuje Po a ST, je nutné zákonem nařídit ještě další alespoň 2 dny napřl Ut a Čt od 08.00 - 12.00

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2014 13:48:24 - Mgr. et Mgr. Věra Jourová
Dobrý den, děkuji za inspiraci a podněty pro přípravu zákona o státní službě. Také já chci usilovat o to, aby vše bylo co nejvíce transparentní a pro veřejnost maximálně přístupné.

S pozdravem vj