Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2014 20:24:09 - Jordi

Kamiony v příhraničí zabíjejí

Pane EU poslanče. Přeneste se na jih Čech, konkrétně do regionu kolem hranic na Slavonicko. Zde občané ČR a Rakouska 10 let bojovali za obnovení železniční dopravy ze Slavonic do Waidhofenu. Nyní sousedé bez vědomí ČR rozhodli, železniční trať zrušit a jejím svršku zhotovit cyklostezku. Naivním zastupitelům slíbili dotaci z EU, která je schválená. Ničí se zde díky vagonům 50t nejen městské památky, příroda, ale jsou ohroženy i životy občanů. Krajská samospráva za 5 let nic nevyřešila, natož místní. Veškeré občanské iniciativy naši i sousední nabubřelí politici neberou v potaz. Můžete se na problém podívat z pozice námi zvoleného Eu poslance a pomoci s řešením v této politiky zanedbávané lokalitě? Mezinárodní iniciativa občanů by uvítala Vaši účast 21.3. přímo ve Slavonicích, kde se bude opět tato netransparentní záležitost projednávat. Děkujeme a s vírou ve vítězství OBČANÉ

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2014 15:27:46 - Dr. Libor Rouček
Jordi, podívám se na to, ale obávám se, že tady nic nezmohu, protože tady EU a Evropský parlament nemají žádné pravomoci. To je věc místních samospráv, případně Kraje a Horního Rakouska.

 Slavonice znám, jsou nádherné, stejně jako celé příhraničí na obou stranách, a byla by škoda je zničit kamiony. 


S pozdravem Libor Rouček