Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2014 22:02:02 - Votýpková Věra

"Proč

jste pane prezidente jmenoval do funkce ministrů Hermama,Zaorálka,Dinsbira,Stropnického a proč tlačíte aby bylo co nejdříve euro. \vždyť velká část národa s ním nesouhlasí. tak jeden prostinký důvod. Chcete z nás udělat větší chudáky jak na Slovensku?Mám tam příbuzné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2014 10:08:10 - Ing. Miloš Zeman
Je od Vás hezké, že na Slovensku máte příbuzné, ale sedmdesát procent Slováků s eurem souhlasí, a souhlasí s ním i vedoucí slovenští političtí představitelé, takže přestěhujte se na nějaký čas na Slovensko a zažijte euro na vlastní kůži.

Bohužel Ústava ČR má nejednoznačný výklad a většina ústavních právníků tvrdí, že prezident musí vyhovět návrhu předsedy vlády. Já tento názor nesdílím. Dlouho jsem bojoval za to, aby prezident měl právo některé ministry odmítnout. A kdybych toto právo bezpochybně měl, mohu Vás ujistit, že někteří z Vámi uvedených by ministry skutečně jmenováni nebyli. Například velmi kriticky jsem se vyjádřil právě o panu ministru Stropnickém. Nicméně řešení tohoto problému spočívá v případných změnách ústavy tak, aby prezident měl právo některého z navrhovaných ministrů odmítnout.