Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2014 8:43:27 - JohanR

Proč jen tak "nedospěle" lžete.

Pokud tedy levice odnaučila lidi dělat, kde jste byli vy jako pravice a co jste pro to zvrátit tuto nenormalitu udělali za poměrně dlouhou dobu své "vlády"?Jen jste politikařili a nyní si foukáte bolístky a poukazujete na ty druhé. Kam odejdete konkrétně Vy, až ODS definitivně skončí v propadlišti dějin.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2014 11:40:45 - Mgr. Jana Černochová

Pane Johane, mluvíme-li o tom samém, tak mluvíme o tom, co nastavila levice, Situaci, kdy se pracovat příliš nevyplácí, neboť rozdíl mezi sociální dávkou od státu a výplatou téměř není. Navíc s prací jsou spojené náklady, například dojíždění, stravování mimo domov atp. Jde o princip přístupu k politice, jde o rozpor mezi pravicí a levicí. Utkvěl mi v paměti příběh z doby kdy levicová vláda zavedla 10ti tisícovou minimální daň. Vdova, matka vysokoškoláka, se divila, co to ten stát dělá. Její syn studoval technickou univerzitu v Liberci a díky dobrým jazykovým znalostem ze střední školy si mohl přivydělat jako překladatel technických textů asi 20 000 korun ročně. Teď byl ale v situaci, kdy by zaplatil sociální pojištění, důchodové pojištění a ještě minimální daň. Z celoročního výdělku by mu pak zbyla třetina. To už se nevyplatí, nespat a pracovat po nocích pro tak malý výdělek. Tak celou situaci vyřešil tím, že si vzal půjčku a makal na tom, aby co nejrychleji dostudoval. Takové odnaučování pracovat mám na mysli, tuto demotivaci odsuzuji. Vláda Mirka Topolánka minimální daň zrušila a věřte, že práce mladých, při které získají praxi a vlastní zkušenosti byla jedním z hlavních motivů pro tento krok.