Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2014 12:11:28 - tarantule

Prosím o vyjádření k mému názoru

ÚSTR zatím jen dělalo zakázky pro možnost vydírat nepohodlné odpůrce politiky ODSTOPu.Ústav má zpracovávat také dokumenty z období fašismu,ale tomuto tématu se vůbec nevěnuje.Nikde nejsou uvedeny seznamy udavačů,zrádců a kolaborantů z éry fašismu a přitom je ÚSTR má k dispozici.Napadá mě hříšná myšlenka - nejsou náhodou ti křiklouni a bojovníci proti komůnistům vedeni v těchto seznamech a nebo jsou jejich potomky.Historie této země přeci nezačala až Únorem 1948.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2014 11:34:28 - Mgr. Jana Černochová

Mám radost, že považujete stejně jako já ÚSTR za důležitou instituci, jejíž činnost nesmí být nikterak umenšena. Zdá se mi, že je stále důležitější se minulostí nechat poučit. Fakt, že ÚSTR digitalizuje veškeré dokumenty, a že začal svá šetření a práci retrográdně komunistickým režimem, je zcela v pořádku. Zvlášť v dnešní době, kdy se různým lidem chce na zločiny a genocidu komunistického režimu zapomenout, chce se jim zrušit lustrační zákon, který neubližuje, ale chrání dnešní zemi před pohrobky komunismu, zvlášť v této doběje zcela zřejmé, že rozhodnutí zahájit šetření komunistickým obdobím bylo a je zcela správné.