Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2014 16:06:21 - ara

Nezákonné jednání

Pane poslanče,sledoval jsem vyjádření členů Sněmovny PČR k lustračnímu zákonu, včetně Vašeho. Překvapila mne Vaše slova ve smyslu, že Václav Havel se mýlil v postoji ke komunistům. Nevím, jestli mohl udělat víc. Vy můžete určitě. Václav Havel se už dozajista neprobudí a nepomůže. Co z toho plyne pro Vás? Necháte komunisty a členy jejich mládežnických organizací směle porušovat zákon a budete k tomu mlčet? Jak je možné, že propagace zločinných hnutí i jejich vůdců se stala tolerována i Vámi-zákonodárci? Některé internetové stránky obsahují vědomé lži a jsou nedůstojným svědectvím o absenci vůle státu k vymáhání dodržování zákona. A je nedůstojné se takto "odměňovat" všem těm umučeným a popraveným a nedůstojné je to jistě i pro jejich blízké. Paní Marta Semelová z té tolerance jako by už zcela ztratila soudnost. To není ve Sněmovně dost vůle, abyste se alespoň někteří vyjádřili a připoměli si, že máme i ministerstvo vnitra a Policii České republiky? Děkuji - jaroslavherda.blog.idnes.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2014 9:09:43 - Ing. František Laudát
Moje vystoupení se netýkalo názoru Václava Havla  (a Václava Klause) před rokem 89, ale po něm. Václav Havel byl ve vztahu ke komunistům  začátkem devadesátých let velkorysý,  Podobně jako Klaus totiž po úděsné zkušenosti lidí myslel, že komunismus zmizí z politické scény a ze společnosti  poklidným způsobem, bez výrazného použití silových prostředků a právních nástrojů. Život prokázal, že ideje komunismu mají větší  výdrž, než si kdo v roce 90 uměl představit.. Vůbec nezpochybňuji Václava Havla  v éře reálného socialismu. Před jeho statečností smekám.