Ing. Lubomír Toufar

  • SOCDEM
  • Blansko
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2014 10:47:37 - Klára S.

mandát poslance

Zvolení poslancem považujete za vrchol své politické kariéry, co si ale myslíte o těch, kteří nikdy nic jiného nedělali? Nemyslíte si, že i vzhledem k vysoké korupci by bylo třeba vhodné omezit počet funkčních období třeba na dvě, jako je to u prezidenta? A co vůbec říkáte na to, že na cca 10 milionů obyvatel máme 200 poslanců a 81 senátorů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2014 12:21:21 - Ing. Lubomír Toufar

Dobrý den slečno (paní) Kláro,

jsem toho názoru, že do poslanecké sněmovny by měli kandidovat lidé, kteří mají zkušenosti z praktického života buď ve firmách nebo v komunální či regionální politice. Myslím, že by měl existovat kariérní řád, kde by se úspěšní a schopní lidé připravovali na vysokou politiku. Souhlasím s Vámi i omezením funkčních období na dvě či tři období a to na všech úrovních. Na Senát jsem měl svůj názor, že mohl být jako politická pojistka tvořen např. krajskými hejtmany a scházet se v případě řešení politické krize. Počet poslanců si myslím že odpovídá, ale přiznám se, že jsem si porovnání s ostatními zeměmi podobné velikosti nedělal.

Děkuji za Váš dotaz a přeji vše dobré. S pozdravem Lubomír Toufar