Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2014 17:14:22 - luigin

Český horník

Dobrý den, děkuji Vám že se zajímáte i o problémy českých horníků a je mi jasné že to bude běh na dlouhou trať. Můžete mi prosím alespoň přibližně sdělit kdy se pokusíte prosadit Vámi zmiňovanou novelu zákona o hornických důchodech. Předem děkuji za odpověď a doufám že to bude dříve než se hornictví v Čechách úplně odepíše a hornické důchody nebudou tzv. na programu dne. Přeji Vám mnoho úspěchů v nové práci kterou Vám upřímně nezávidím :-)
S pozdravem 27 let fárající volič.
Luděk Pytel

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2014 14:35:09 - Olga Havlová
Jsem potěšena, že moje aktivity ohledně horníků jsou vnímány po celé republice a denně dostávám emaily od současných i bývalých horníků. To co dopustil stát v OKD, tak nelze komentovat. Porušování těžebního zákona a jeho následky vidíme všichni Bohužel ti , co by se měli o horníky postarat daly ruce pryč a řešení zase zůstalo na státu, který si ani nezajistil dostatečné finance z těžby, přesto, že mu to zákon umožňoval. To, že se většina horníků nemá šanci dožít důchodu, je všeobecně známo, a situace v okolních státech také. Jednání, kterými procházím a které už probíhají i se samotným ministerstvem práce a sociálních věcí přináší naději. I sama paní ministryně nám přislíbila pomoc a já zatím nemám důvod ji nevěřit. Naopak. I tak nespím na vavřínech a podnikám další kroky, které zatím nechci předjímat.