MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2014 11:56:22 - Božena G.

Budete letos obhajovat mandát?

Budete letos obhajovat mandát? Čím to, že o vás není skoro vůbec slyšet? Řihák teď sklízí za svou ,,práci" v senátu kritiku. Čeho jste zde dosáhl za poslední půl rok vy? Předem děkuji za odpověď, protože vaše skóri je v tomto směru velmi dobré :) Božena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2014 11:16:14 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den paní Boženo,

děkuji za dotaz a zájem o mou činnost. Ano, chci se pokusit obhájit a pokračovat v práci. To že o mě není slyšet slyším až od Vás. Mám spíše opačné reakce, tzn. že je tzv. „přeschwarzováno“. Moji kritici a odpůrci nebo-li jak já říkám můj fanklub nepřátel a nepřejících permanentních kritiků, kteří většinou v životě nic neudělali, je jiného názoru a nejraději by byli, kdybych asi zmizel ze světa…

Já mám pocit, že jsem neustále vidět i slyšet a že se zrovna dvakrát neflákám. Je pravdou, že nepatřím mezi „žvanící“ senátory, tj. ty kteří mají tisíce slov ke všem problémům a tématům. Já zbytečně nehovořím a nevystupují k tématům, která nepatří do mého okruhu zájmu nebo problematiky, na kterou jsem se v Senátu zaměřil a také nemám potřebu vystupovat na plénu, kde většinou senátoři spíše zbytečně zdržují projednávání, nepřinášejí nové a jen se opakují, aby zaujali diváky. Nedomnívám se, že je správné hodnotit senátory podle počtu vystoupení nebo doby strávené za řečnickým pultem. Mnohé příspěvky nemají ani význam k projednávaného tématu a bývají spíše výměnou názorů či reakcí na předřečníky. Domnívám se, že činnost senátora je významnější a potřebnější směrem k občanům nebo na jednáních výborů a komisí nebo pracovních jednáních a služebních cestách. Na plénu by měla zaznívat už jen konkrétní, zásadní a stručná fakta k tématu a je zcela zbytečné, aby každý senátor k tématu něco svého řekl, pakliže to neovlivní projednávání. Za absurdní považuji vystoupení, kdy senátor sice sděluje své kritické názory, ale poté hlasuje jinak. Většina vystoupení jsou zbytečným protahováním pléna a tím vyhazováním prostředků na provoz Senátu. Již opakovaně někteří senátoři vyčíslili, kolik stojí hodina Senátu během pléna. Zde by se dalo ušetřit mnohem více než na nákladech a výdajích senátorů, které jsou jakýmsi evergreenem voličů.

A kolega Řihák sklízí kritiku za neúčast, která nejspíše pramení ze zdravotních důvodů, což bych já jako lékař i rozumný a tolerantní člověk respektující strasti života nevyčítal nikomu. Právo na léčbu stejně jako na marodění má v této zemi každý občan, tak proč by neměl mít i senátor. Nikdo nejsme robot nebo nesmrtelný a nikdo nemůže vědět, kdy a jak bude nemocen a potřebovat léčbu.

Činnost senátora je i kolektivní, tzn. jak se senátor chová ve výborech a komisích nebo klubu a při hlasování. Ale i mimo Senát a v jeho pracovním prostředí. Žádný senátor nespadl z nebe a přišel z nějakého pracovního prostředí a má za sebou nějaké úspěchy a činnost. Funkce senátora by měla zohledňovat i jeho celoživotní přínos pro společnost a jakési zásluhy. Zde bych hledal především základy pro hodnocení jeho činnosti a proto prosím i Vás o tento způsob mého hodnocení.

Hezký den

Schwarz