MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2014 10:13:49 - Wally

Pokud byl Vítězný únor jednou z největších porážek, co potom byl Sametový listopad?

Kde jsou ty vzorové, vzorné (ale české!!!) kapitalistické podniky, kde jsou ty světové výrobky, světové značky, moderní výrobní technologie, vývojová oddělení, zastoupení po světě?! Kde to všechno je?
Jaké mají lidé v ČR platy a důchody, jsou solidní, umožňují slušnou existenci srovnatelnou se Západní Evropou a USA, jak vaši představitelé Havel a Klaus v r. ´89 lidem slibovali?!
A jaká je úroveň cen zboží? Je adekvátní příjmům?
A jaká je kvalita výrobků od potravin až po domy? Je to lepší než za komunistů?
A jaká je úroveň kriminality, je nízká jako za komunistů ? Nebo se občané bojí vyjít večer na ulici?
A co lichva a exekutoři, je to dobré, jsou s tím lidé spokojeni?
A co mezinárodní postavení naší země, je důstojné? Nestali jsme se z kolonie Sovětského Svazu opět jen prachsprostou kolonií západních zemí?
A co postkomunističtí politici, jsou lepší než komunisté, chovají se k lidem slušně, nejsou arogantní, plní své předvolební sliby, neberou úplatky a jsou kompetentní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2014 10:10:24 - MgA. Martin Stropnický
Děkuji za položení série řečnických otázek. Mám pocit, že vás o svých názorech nepřesvědčím. Jen bych si dovolil říct, že se nám v průměru nevede zle. Rozhlédněte se trochu po okolních státech. I tam teď lidé musí šetřit. A rozhodně nejezdí každý víkend na chatu. Žádnou nemají. A dvě dovolené? Ani omylem. Zboží z doby normalizace si dobře pamatuji. Rajčata plná dusíku, špinavé nahnilé brambory, mléko balené v igelitu a spousta dalších lahůdek. Mluvíte o kvalitě domů. Jaké domy máte na mysli? Paneláky s byty 2+1, kde bydlely tři generace? Stýská se vám po „hygienickém jádru?“ Schází vám umakart a váleček na zdi? Mně ne. A mohu vás ujistit, že mezinárodní postavení naší země je zcela nesrovnatelné. Nejsme už tím státem, který měl na území 80.000 tisíc „bratrských“ vojáků. A vážně nás berou v zahraničí do té míry, kterou si svou prací a vystupováním zasloužíme.  Už nebudu pokračovat, myslím, že je to marné...