Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2014 13:22:34 - MichaelaW

Solidarita mezi občany

Pokud se ještě týká sociální nerovnosti, zdá se, že se Nečasova vláda snažila z pochopitelných důvodů solidaritu a sounáležitost mezi občany co nejvíce omezit. Nevede právě k tomu i nově odsouhlasený Občanský zákoník? Nesnažili se pravicoví politikové zahrnout občany kvantem nesrozumitelných zákonů, aby se lidé přímo topili v trestních, exekučních a občanskoprávních sporech? Vztahy mezi občany se v několika posledních letech velice zhoršují ( alespoň podle mé zkušenosti) a je tu stále větší sociální nerovnost. Není z toho v jakákoli cesta ven? Lepší zákonnost? Menší nezaměstnanost? Menší korupce? Možná by nebylo od věci zkusit lidem vrátit větší důvěru v politiky a politiky. Pokud politikové nebudou brzy na tuto situaci reagovat je možné že se vztahy mezi lidmi ještě více zradikalizují a vyhrotí. Vzhledem k problémům v okolních státech by to rozhodně nebylo dobré.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.05.2014 23:27:23 - Ing. Zdeněk Škromach
Vážená paní Michaelo, vzájemná solidarita a sounáležitost mezi občany byla vládou Mirka Topolánka, Petra Nečase, Miroslava Kalouska, Karla Schwarzenberga a spol.  narušena a lze spekulovat o záměrnosti. Pro sociální demokracii jsou však principy rovnosti, svobody a solidarity prioritní a je to také jeden z hlavních cílů naší politické práce. Nižší nezaměstnanost a menší korupce, stabilizace právního systému jsou možnosti na cestě k řešení tohoto problému, a proto jsou to také body našeho stranického programu. Věřím, že se nám naše cíle podaří ve vládní koalici prosadit, že to pocítíte i na vzájemných občanských vztazích a že se tím vrátí i trochu důvěra k nám politikům. Hezký den Zdeněk Škromach