Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.02.2014 17:52:38 - Lojzo

Dotaz

Vážená paní Jourová,odeslal jsem Vám email ohledně společnosti,,KAPSCH,, na adresu do poslanecké sněmovny.Jelikož jsem žádné vyrozumnění nedostal,táži se Vás zdali by jste byla tak laskavá a mohla mne informovat o tomto emailu a vyjádřit se ke smlouvě státu se společností,,KAPSCH,,.Děkuji a jsem s pozdravem Rosendorf František Brno frosendorf@seznam.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2014 14:07:19 - Mgr. et Mgr. Věra Jourová
Vážený pane Rosendorfe, snažím se odpovídat na všechny dotazy, které mi přijdou. Zkontrolovala jsem svůj e-mail zpětně a žádný dopis od Vás jsem nenalezla. Pokud budete mít ještě zájem, zašlete jej znovu na adresu jourova@ano2011.cz.  Jak asi víte, smlouva s firmou Kapsch byla uzavřena v roce 2006 ministrem Šimonovským .  Později se ukázalo,  že náklady na vybudování a provoz systému odčerpaly v prvních pěti letech polovinu jeho výnosů. Podle konstatování NKÚ byla smlouva i její pozdější dodatky pro stát značně nevýhodná.  Jak už to ale podobných smluv bývá,  prakticky ji nelze vypovědět. Po vypršení smlouvy na konci roku 2016 chce pan ministr Prachař hledat nové řešení výběru mýtného, které bude pro stát podstatně výhodnější.  Za povšimnutí ale stojí i skutečnost, že se mu před několika dny alespoň podařilo dojednat razantní snížení ceny za provoz palubních jednotek, které umožňují komunikaci vozidla s mýtnými branami.