MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2014 16:16:34 - Maláčková

komunální volby

Jako senátor chcete obhájit mandát, nebudete ale kandidovat i v komunálních volbách? A co říkáte na to, že budeme v Praze v podzimních komunálních volbách hlasovat jen v jednom volebním obvodu a byl byste pro, aby se sjednotil termín komunálních pražských voleb s těmi krajskými?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.03.2014 12:25:00 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den paní Maláčková,

děkuji za dotaz. Nebudu kandidovat v komunálních volbách. Proč bych měl? A na jakou pozici? Co se týče dalších otázek k volbám, tak na vše odpovídám, že mi to je jedno. Jaké volby budou, takové budu respektovat. Já zastávám názor, že koho si lidé ve volbách zvolí, tak jim musí dát poté právo rozhodovat a měnit, tj. např. systém voleb. A v dalších volbách si opět voliči vyberou. Také si myslím, že je úplně jedno, kdy a jak se volí. Každé volby mají svá pravidla a voliči rozhodnou. Více ovlivňuje voliče situace a činy než termín a způsob voleb, myslím tím samozřejmě jen to, na co jste se ptala, tj. jestli jeden nebo více obvodů a spojit více voleb do jednoho termínu.  Také si ale myslím, že když voliči volí jen za svůj region, tak to je jaksi spravedlivější a přesnější, protože ovlivní situaci jen ve svém regionu a nemají na výsledek vliv např. voliči z druhého konce Prahy. Mohou na tom být potom biti voliči, kteří jsou např. spokojení se svým starostou, ale nevyhraje jen proto, že byl z jiné politické strany než je většinový hlas ve zbytku Prahy nebo že ve většině městských částí byli starostové špatní a za zrovna stejnou stranu… A naopak se tak do pozice starosty může dostat někdo neschopný jen proto, že je členem strany, která má právě většinovou podporu. Také nejsem příznivcem neustálých změn, protože zatím mám spíše zkušenost, že změny jsou jen k horšímu a situaci nejen že neřeší, ale ještě zhorší… Takže bych preferoval klidnější standardní a setrvalou formu, která zde byla. A také se mi líbí více systém, jak se volí Senát, tj. po dvou letech třetina senátorů. Možná by bylo vhodnější takový způsob i v komunálních volbách, aby byla alespoň částečně zachována kontinuita práce a osud lidí nebyl ovlivněn populistickým a překotným výkyvům.

Příjemný den

Schwarz