PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.03.2014 21:21:44 - EvaDolejšová

EU nahradí škody vzniklé Ukrajině.Dá se určit do jaké míry to byl boj za svobodu či obyčejný krutý vandalismus?

Dobrý den vážený pane europoslanče.Moc Vám děkuji za obsáhlou a uspokojivou Vaší odpověd.O práci našich europoslanců toho moc nevíme a tudíž mnoho občanů soudí ,že tam naše práva vůbec nehájíte.Na Ukrajině vládne podivně zmutovaná demokracie.U nás v ČR proběhla sametová revoluce,rozdělení ČSSR či ČSFR hladce O NÁS BEZ NÁS.Na Ukrajině se vraždí a vandalsky devastuje.Nemám nic proti pomoci potřebným,přesto mě udivuje tak bleskově uvolněná,vysoká částka z fondu EU na pomoc Ukrajině.Tato pomoc by měla být podmíněna nenásilím v budoucnu - jinak se nedoplatíme.V zaostalých zemích děti umírají hlady a zde se nemohu zbavit dojmu,že se ,,sponzoruje,,jakýsi druh záměrného ničení,devastace,Jsem pro pomoc,avšak na takové účely?Nebude to podporovat násilné jednání do budoucna? V duchu ,,všechno to tady roztřískáme podpálíme EU to zaplatí?,,Položením tohoto dotazu se cítím amorálně,přestože mám velké sociální cítění.Děkuji za případné Vaše vyjádření k tomuto tématu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2014 11:32:35 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, paní Dolejšová,Vladimír Putin řekl na tiskové konferenci, že lidsky lze požadavky lidí na Majdanu pochopit, protože z nich mluvila frustrace a touha po lepší budoucnosti. To je pravda, jenže jako mnohokrát v dějinách byla tato touha obyčejných lidí zneužita. Estonský ministr zahraničních věcí Umas Paet sdělil šéfce zahraniční služby Catherine Ashtonové, že rukopis akcí, tvar kulek i fotodokumentace svědčí o tom, že po lidech v Kyjevě nestříleli Janukovyčovi lidé, ale lidé blízcí dnešní vládnoucí koalici. Prosákly informace, že bojůvky na Majdanu byly vycvičeny v Litvě a v Polsku za americké peníze. Proto Arsenij Jaceňjuk a Oleksand Turčynov nechtějí tuto věc vyšetřit a brání tomu. Je to stejné jako v roce 1994 v Bosně- vyšetřování tehdy prokázalo, že na tržišti Markale muslimští nacionalisté zabili 200 vlastních lidí jen proto, aby přitáhli sympatie a pomoc Západu. Západ stále praktikuje politiku dvou standardů. Jsem zvědav, jestli Ashtonová bude mít odvahu stát za svým slovem, když nyní prohlašuje, že je třeba události na Majdanu prošetřit. Závěrem- máte pravdu, jde o moc a o cizí zájmy. Legitimní požadavky ukrajinských občanů na lepší politiku byly odsunuty.