Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2014 5:46:43 - Plavii

Vyjádření k dostavbě JTE

Vážená paní poslankyně,
čtu Vaše vyjádření „Také nechci, aby se u nás soudruh Putin rozpínal a nedej Bože dostavěl Temelín" - Prosím Vás pěkně, na základě čeho nazýváte pana Putina soudruhem? Prezident Putin prosazuje v Rusku neoliberální kapitalismus v té nejryzejší podobě, který mj.velmi oceňuje i duchovní otec Vaší strany, p.Václav Klaus. Jestli je to kvůli jeho minulosti v KGB, pak byste soudruhu musela říkat polovině p.klubu ODS. A další dotaz je směřován k Vašemu odmítavému postoji, aby dostavbu prováděla ruská firma. Chápu, že jako poslankyně nemáte vzdělání na objektivní posuzování, která firma je pro dostavbu lepší či horší, ale neměla by jste se právě proto zdržet komentáře? Ruská jaderná energetika je v současnosti považována za jednu z nejvyspělejších ve světě, ať už jde o úroveň vědecko-technického vývoje v oblasti stavby reaktorů a jaderného paliva, provozních zkušeností jaderných elektráren. Neberte mé dotazy jako popichování, ale Vaše předpojatost mě zklamala. Díky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2014 13:37:18 - Mgr. Jana Černochová

 Vážený pane Plavii,

ptáte se kde beru své názory na ruskou rozpínavost. Odpověď je jednoduchá, česká minulost je tou nejlepší zkušeností s praktickými důsledky ruské rozpínavosti. Použila jsem slovo „taváryš“ a nevím jaké vhodnější oslovení bych pro prezidenta Putina mohla zvolit. Opravdu si nepřeji, aby v naší ekonomice a strategických stavbách mělo roli zrovna Rusko dnešních dnů. Nehodnotím schopnost či zkušenosti ruských firem. Věřím, že při výběru bude dodržen zákon o výběrových řízeních a ti, kdo budou vybírat, nikoli já, vyberou na základě tohoto zákona realizátora dostavby JETE. A ještě se zeptám:  Vy souhlasíte s anexí státu v 21. století? Já ne. Můžete se mnou nesouhlasit, ale v tomto ohledu mé názory nezměníte ani o milimetr.

S přáním pěkného dne

Jan Černochová