Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2014 12:05:07 - Romy

odsuzování za důkazní nouze

Vážená paní doktorko Válková,
dávám Vám tímto na vědomí článek o odsouzeném Lukáši Nečesaném http://liberecky.denik.cz/zpravy_region/video-reditel-nemocnice-s-justici-budu-valcit-20140110.html. V tomto státě se v oblasti justice děly dosud opravdu hrozné věci, nemůžu tomu uvěřit,že může dojít k tomu,že je člověk za takové důkazní nouze v takové nejistotě vůbec odsouzen. V podstatě na Vás ani nemám žádné dotazy, jen jsem Vám chtěla sdělit,že Vám plně důvěřuji, a doufám,že se právě Vám podaří justici napravit natolik,že nebude docházet k důkazním nouzím způsobeným vadnou prací policie,a občan ČR dosáhne spravedlnosti,trestní procesy budou probíhat spravedlivě, což bylo doposud prakticky nemožné, protože Vaši předchůdci vadný proces prakticky podporovali a schvalovali. Děkuji Vám za Váš čas. S pozdravem a s úctou. Romana Smékalová (ANO 2011 Prostějov)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2014 17:00:59 - Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.
 

Vážená paní Smékalová,


jednou z mých hlavních priorit ve funkci ministryně spravedlnosti je přijetí nového trestního řádu, jehož cílem je aktualizovat trestní proces tak, aby odpovídal současným požadavkům a nárokům a odstranil zásadní nedostatky. K přijetí této legislativy jsem sestavila pracovní tým, který v nedávné době již začal fungovat.


S pozdravem Helena Válková