ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.03.2014 12:01:51 - Pigeon

Cenzura

Na veřejnost a hlavně směrem k Vám se dává, že nepohodlné příspěvky jsou
cenzurovány a filtrovány (ten můj se ztratil během několika minut)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2014 11:05:30 - Jana Lorencová
Odpovídá redakce ParlamentníListy.cz:

Dobrý den, Váš předcházející dotaz byl smazán pro porušení Etického publikačního kodexu ParlamentníListy.cz ( http://www.parlamentnilisty.cz/vop/Eticky-kodex-vkladani-prispevku-156847 ), který jste informovaným souhlasem přijal při založení profilu. Níže citujeme část Etického kodexu týkající se dotaů na volené zastupitele:

Dotazy na volené uživatele
(modré menu):
  1. Dodržujte platné zákony České republiky i všeobecně uznávané normy vhodného vyjadřování.
  2. Neurážejte. Cílem serveru je rozproudit věcnou diskuzi mezi volenými zastupiteli a uživateli-voliči.
  3. Nevyjadřujte své názory, nevyzývejte. Ptejte se na aktuální témata, která jsou reálně v kompetenci tázaného politika / instituce / obce.
  4. Netapetujte - neopakujte zbytečně jednu a tu samou obecnou otázku na více politiků. (přidáno 10.1.2014)

Smyslem dotazů je získat z odpovědí postoj politiků, či odůvodnění jejich rozhodnutí, vůči svým voličům. Tuto zpětnou vazbu nezískáte z žádného průzkumu, ani na žádném jiném serveru. Naopak o postojích voličů mají politici průzkumů dost. ParlamentníListy.cz jsou jediným webem, kde tuto možnost máte, nezneužívejte je tedy, prosím, k urážení, tapetování (hromadné pokládání stejných dotazů na všechny politiky).

TIP: Politici mohou zodpovídat pouze smysluplné otázky, proto se nad formulací otázky zamyslete a položte ji politikovi, který má kompetenci Váš dotaz zodpovědět. Pokud máte ke konkrétním politikům přímou výzvu nebo chcete vyjadřovat své názory, zašlete je prosím, přímo na kontaktní e-maily uvedené v Profilech politiků  (pro výzvy můžete využít například možnost založení petice zdarma na www.jednej.cz). Vaše další názory můžete také zaslat redakci. Pokud redakce uzná Vaše názory za vhodné ke zveřejnění, ráda tak učiní.

TIP: Protože se většina uživatelů obává o své soukromí, zobrazujeme politikům automaticky pouze Váš nick (přezdívku). Považujeme však za slušné, když se pod textem dotazu podepíšete svým jménem (také víte, koho se ptáte) a případně i bliže určíte své bydliště (některé dotazy mohou být lokálního charakteru). Nemusí jít o úplný podpis, ale věřte, že "dotaz od Pavla z Králevéhradecka" bude považován za reálnější i příjemnější a bude zodpovězen spíše, než nepodepsaný dotaz od "Valdermort007". Podpisem tedy zvyšujete váhu Vašeho dotazu i pravděpodobnost, že Vám bude na dotaz odpovězeno.


V žádném případě nejde o cenzuru, ParlamentníListy.cz jsou velmi liberální, co se týká názorů našich čtenářů. Zároveň si ale velmi si ceníme přístupu volených zastupitelů, kteří reagují formou odpovědí na dotazy svých voličů. Chápeme, jak cenný je čas volených zastupitelů a snažíme se, aby jím neplýtvali na nesmyslné dotazy. Cílem je rozproudit věcnou a smyslplnou diskusi.

O konkrétním důvodu smazání Vašeho předcházejícího příspěvku jste byl informován písemně, avšak místo zamyšlení nad smyslem této unikátní funkcionality znova reagujete prostřednictvím dotazu na voleného zastupitele, což představuje opětovné porušení Etického kodexu. Při dalším porušení Etického kodexu bude již Váš účet zablokován (ne pro cenzuru, ale pro opakované porušování Etického kodexu).

Pokud máte výhrady k redakci, konraktujte nás, prosím, přímo na redakčním e-mailu redakce@parlamentnilisty.cz, nebo, pokud se Vaše výhrady týkají profilové části ParlamentníListy.cz, na e-mailu superadmin@parlamentnilisty.cz.

Děkujeme za pochopení,
produktová manažerka Profilů ParlamentníListy.cz
Katka Synková