Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2014 21:23:35 - seniori v marasmu

duchodovy marast

Dobry den,
mela bych zasadni otazku, jak resite zlikvidovat marasmus etremne nizkych duchodu mes. 8.000 a mene, v dnesni predrazene dobe, kdy najmy, potraviny, leky, zdr. pomucky prevysuji duchody, stoupa bezdomovcu, protoze nejsou schopni platit neumerne najmy, a odd. bytu pro seniory na Magistrate NIC SENIORUM NENABIZI, ALE HLEDAJI DUVODY, JAK JIM ZRUSIT ZADOSTI, ZE SI "TO ZAVINILI SAMI", dale Mistni urady nemaji odd. pro bytovou otazku senioru, jen opravuji a prodavaji byty, neexistuje zadny program pro seniorske bydleni, jak se s touto nalehavou situaci budete co v nejkratsi dobe zabyvat, jestli ano, kdy?? Cas bezi, seniori, za celozivotni poctivou praci dnes jsou bezdomovci !!!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2014 11:11:57 - Mgr. Ivo Pojezný
 Vážený tazateli, popřípadě tazatelko,
vážnou situaci seniorů si KSČM dlouhodobě uvědomuje a snaží ji zlepšit. Prosazujeme již dlouhou dobu institut tzv. minimálních důchodů, jejichž výše by měla postupem času činit 10 000,- Kč měsíčně. Důchody by měly být zároveň podle mne (i celé KSČM) pravidelně valorizovány v návaznosti právě na vámi zmiňované zvyšující se výdaje, inflaci a vývoj mezd a platů. To, co udělal důchodcům bývalý ministr Kalousek, že zmrazil valorizaci a seniorům tak reálně důchody poklesly, vnímám skoro jako loupež na jedné skupině obyvatel. Myslím, že senioři si zaslouží za to, co odvedli za celý život pro tento stát a jeho obyvatele, důstojné prožití svého stáří bez obav z toho, zda se budou muset rozhodovat mezi tím jestli zaplatí léky nebo nájemné. 

S pozdravem
Ivo Pojezný