Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.03.2014 12:48:23 - knedel

pozdravení

mám jen dotaz jediný,budeme my komunisté veřejně odsuzovat návštěvu sude´táků v PSP a žádat vysvětlení co tam dělali s těmi pohrobky nacistů kteří jsou dnes ve sdruženích aktivní nyní?Herman.a dokonce místopředseda vlády ,to chystají znovu zábor do Muterreich?nestačí EU,budou nás učit jak žít nebo expedovat jinam?To co nedokázal Adolf tak dodělájí potentáti z EU a co nedokáží tak přenechají ,,páté koloně,,?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.03.2014 12:07:22 - Mgr. Ivo Pojezný
 Hezké sobotní poledne,

jsem taky jeden z těch, kteří se o setkání dvou členů české vlády, konkrétně místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka a ministra kultury Daniela Hermana, s německými křesťanskodemokratickými poslanci, dozvěděli až z tisku. Tyto poslance doprovázel Peter Barton, šéf pražské kanceláře sudetoněmeckého landsmanšaftu. Už to, že v hlavním městě České republiky působí kancelář této organizace, je velmi zarážející a varující. Setkání se uskutečnilo v utajení před médii a to v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Pokud vzbuzuje u některých občanů obavy ze snahy o zrušení Benešových dekretů, myslím si, že jsou oprávněné. Připomínám odkaz prezidenta ČSR Edvarda Beneše ve věci prezidentských dekretů:

Vážení spoluobčané,

v nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku, to jest, dekrety prezidenta Československé republiky. Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nikdy nebudou opakovat tragické události let 1938 a 1939.

Vědom si neblahých zkušeností národa, zejména z druhé světové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými dalšími požadavky za znovuosídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti.

Může se stát, že mé dekrety vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou odstupem času revanšisty prohlašovány za neplatné.

Může se stát, že se najdou „čeští vlastenci“, kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu.

Nenechte se oklamat a jejich návratu nedopusťte. Hitlerové odchází, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává.

Mohou se najít i vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního prezidenta Československé republiky T. G. Masaryka a spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů.

Nezapomeňte, že mé dekrety se týkaly i potrestání vlastizrádců, že mají trvalou platnost a potrestejte všechny případné vlastizrádce ať je to kdokoliv, a v kterékoliv době.

Váš  dr. EDVARD BENEŠ

Praha, květen 1947