PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2014 9:37:49 - rozental

Demagogie

Vážený pane doktore,jak prosím, při vašich obsáhlých znalostech, psychicky snášíte tolik demagogie a přímo lží produkovaných současnými "politology"?Zdravím! Máte možnost v obsáhlejším bloku promluvit do médií s analytickým tématem např. Ukrajina?Co si můžete myslet i s obrovskou dávkou tolerance o lidech typu Schwarzenberg?Dík

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2014 11:28:35 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Vážený pane Rozentale, do televizí jsem zván pouze sporadicky, takže vystoupení v obsáhlejším bloku není reálné. Ale v pořadu Události, komentáře, kde jsem na téma Ukrajina diskutoval s Karlem Schwarzenbergem, jsem své názory otevřeně řekl. Na mém webu najdete na tuto diskusi odkaz. České politiky dnešní doby vystihuje docela dobře kniha amerického prozaika Hellera Gold za všechny peníze (v orginále Good as Gold). Podle Hellerova náhledu jsou politikové charakterističtí hlavně tím, že umí zvětšovat a šířit chaos v existujícím systému. Naše současná vláda se tomu nevymyká. Ale jsem optimista a posun v hodnotových preferencích obyčejných lidí mne utvrzuje v tom, že změna je už na dohled.