MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2014 15:48:05 - Vlajan

Zdarma strava

Dobrý den, prosím o sdělení, proč nemám zdarma stravu a ubytování jako pacienti v nemocnici. Platím daně jako oni a oni jsou zvýhodnění a za pobyt v nemocnici si ušetří na úkor ostatních. Každý z pacientů má po dobu pobytu v nemocnici příjem (důchod, nemocenskou). Jaký je Váš názor na rovné práva občanů podle ústavy v souvislosti s podávání stravy a ubytování v nemocnicích pacientům zdarma. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2014 15:36:12 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
Dobrý den, 
KDU-ČSL měla v programu pouze omezení hospitalizačních na 30 dní ročně (většina pobytů v nemocnici trvá kratší dobu). Bohužel nás koaliční partneři přehlasovali. Ovšem pochybuji, že si někdo šetří peníze tím, že je hospitalizován, protože v této době pobírá nemocenskou, která zdaleka nedosahuje výše mzdy (první 3 dny nemocenské nepobírá vůbec nic), a například nájem bytu musí platit stále, stejně tak živit děti. Nemyslím si, že jde o nějaké zvýhodňování jedněch občanů oproti druhým, nehoda či nemoc může postihnout každého, a to bez rozdílu. Navíc nemocní si pobyt v nemocnici sami nevybírají, jsou k němu nuceni vnějšími okolnostmi. Jde o jistou formu solidarity.