JUDr. Zuzka Bebarová-Rujbrová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2014 11:20:51 - rozental

Váš pohled

Vážená paní doktorko,prosím,jistě jste schopna posoudit poslední vývoj situace na Ukrajině a v Rusku. Je Rusko skutečně tak nebezpečné, jak nám do omrzení rvou do hlav naši novináři?Je vedení současné Ukrajiny opravdu tak úžasně čisté,řádně zvolené a pro Evropu vzorové jak nám opět do hlav rvou naši současní novináři?Jak to vidíte Vy jako velmi vzdělaná paní s velkým přehledem?Děkujeme.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2014 15:47:51 - JUDr. Zuzka Bebarová-Rujbrová
Nepokládám se za odborníka na zahraničně politické otázky, ale domnívám se, že pravda bude někde uprostřed. Jako pozorovatel OBSE jsem se účastnila prezidentských voleb v Kyjevě, kde občané skutečně spontálně volili Porošenka, ve východní části Ukrajiny to bylo zřejmě složitější. Jedna ukrajinská poslankyně mi řekla, že bude nejlépe, když se jim do toho svět nebude plést, že si to nějak vyřeší. Souhlasím s ní, ale na dohodu musí být dva a víme, že i v manželství se špatně hlasuje. Vadilo mi vyvolávání protiruských nálad - na Majdanu si můžete koupit vejce a házet jimi po obrazu Putina, vadí mi, když Ukrajina omezuje možnost užívat ruštinu, kterou zde mluví velká část populace.  Na druhé straně si nedělám iluze o tom, že Rusko využije všech pák, zejm. ekonomických, aby se hranice působnosti EU neposunula dále na východ. Asi by bylo nejvhodnější referendum, v němž by Ukrajinci sami rozhodli o své budoucnosti, a to i za cenu federalizace