ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2011 14:32:07 - kalib

Projekt Technické univerzity v Liberci - výzkumný ústav nanotechnologií

Četl jsem o návštěvě čínské delegace v libereckém kraji.Dá se očekávat nějaká nabídka na průmyslovou spoluráci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.05.2011 12:24:33 - kraj Liberecký
 Na návštěvu Libereckého kraje dnes přijel ředitel Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře  z Tchaj-wanu Jong -Jen Chiu s chotí, kteří se setkali s hejtmanem LK Stanislavem Eichlerem na pracovním obědě v Horském hotelu Ještěd. .
Doprovázel je za tajpejskou stranu Robert Ho, ředitel ekonomické divize Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře. Jednání se zúčastnili také náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová, náměstek hejtmana Vít Příkaský á radní Zdeněk Bursa.
„Navázali jsme tak na předchozí jednání u nás na kraji a také v Taipeji, které jsme navštívili při cestě na Expo v Šanghaji. Ukazuje se totiž, že Tchaj-wan, a potažmo hlavní město Taipei, mají velký zájem na spolupráci a touto schůzkou jsme se snažili ji dále rozvinout a posílit. Ukázalo se, že možná je například spolupráce  mezi nemocnicemi  a také v oblasti inovací,“ řekl hejtman.
Náměstek hejtmana Vít Příkaský mimo jiné seznámil hosty s třemi důležitými projekty  zaměřenými na inovační technologie v Libereckém kraji, na kterých by se mohl Tchán-wan podílet.
„Jde třeba o projekt Technické univerzity v Liberci, kde za 800 miliónů korun vzniká výzkumný ústav nanotechnologií a dalších špičkových technologií. Dále jsem oba ředitele seznámil se záměrem libereckého Výzkumného ústavu textilních strojů, který se začal v průmyslové zóně nedávno stavět a který bude rovněž zaměřen  na výzkum a inovace,“ řekl náměstek s tím, že třetím projektem,  jenž se připravuje, se týká výzkumu membrán a filtrací v závodě Mega ve Stráži pod Ralskem.