Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.03.2014 20:26:54 - Marek67

Střet zájmu u Babiše?

Dobrý den, na začátek nevolil jsem ANO, ale ČSSD.
Proč Vám tolik vadí že p. Babiš ještě podniká? Vždyť skoro každý poslanec je v nějaké firmě, nahrávají si svým známým zakázky. Jako politici máte informace ke kterým se normální člověk nedostane, tak jestli chcete mluvit o střetu zájmů, začněte i od poslanců. Státní zaměstnanec nemůže podnikat, zaveďte to i u poslanců a potom můžete kritizovat. P. Sobotka má sám máslo na hlavě, tak by měl raději mlčet a ne ukazovat na jiné. Ještě si stále proplácí cestovní náklady?
Jestli p. Sobotkovi vadí, že p. Babiš má více peněz, tak ať začne teké podnikat.
ČSSD zatím nic neukázala a jen kritizuje jiné, tímto si voliče nezískáte, spíše naopak.
Marek Platzek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.03.2014 14:24:47 - Ing. Antonín Seďa
 Podle mého názoru je velký rozdíl v tom, zda ministr financí podniká či nikoliv. Nelze to srovnávat se státními zaměstnanci či volenými zástupci. Musíte si uvědomit, že státní zaměstnanec pokud nic neprovede, zůstane na svém postu až do důchodu. Naproti tomu politik končí, pokud nezíská či neobhájí svůj mandát, který dostane od voličů. Proto jsem také říkal, že voliči dali hlas A.Babišovi a zřejmě jim nevadí, že je byznysmen. Osobně s Vámi souhlasím ve vztahu k možnému střetu zájmu u všech politiků, ale ti nesou svoji kůži na trh v průběhu voleb. Já osobně nepodnikám, vždy jsem byl zaměstnancem. Co se týká cestovních náhrad, tak tady se musím zstat i pana premiéra. Pokud má trvalý pobyt ve Vyškově, pak má ze zákona nárok na cestovní náhrady. Bez ohledu na to, zda má či nemá v Praze byt. Všichni poslanci, kromě Pražáků, mají ze zákona ubytování zajištěno. Má to svoji logiku, když končí nejdříve v 19 hodin, ale spíše později. Co se týká pana prvního místopředsedy vlády, trvám na svém stanovisku. On se přece svobodně rozhodl, že půjde do politiky, takže musí snést i kritiku. Současná vláda pod vedením ČSSD je ve vládě krátce, přesto se jí podařilo vyřešit již řadu věcí a na řadě se pracuje. Existuje legislativní plán vlády a pokud se jej podaří naplnit, o čemž z hlediska rozsahu i času pochybuji, pak výsledky uvidíte velmi brzy. Musím však potvrdit, že legislatrivní proces trvá cca jeden rok a proto výsledky některých změn pocítí občané až po roce či spíše po dvou.Tvrdit, že ČSSD nic nedokázala, ale ANO ano, je velmi troufalé. Ale možná, že stejně jak někteří spoluobčané slyšíte rád to pověstné "makáme", ale málo hledáte důkazů o tom, zda to je skutečně pravda. JInak souhlasím s tím, že je třeba, aby ČSSD více prezentovala své úspěchy a svoji práci. To se ji opravdu moc nedaří.