Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Brno
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2014 10:40:45 - princezna_sisi

protidrogová prevence mladistvých

Pane profesore/poslanče, chtěla bych navázat na včerejší debatu na ČT1. Zajímalo by mě, zda byste byl pro další hodinu tělesné výchovy navíc, a především, zda by nebylo dobré do osnov více zapracovat protidrogovou problematiku. Žáci chodí na exkurze do parlamentu, planetária apod., proč ale nechodí i do různých ústavů, kde se lidé ze závislosti léčí? A poslední dotaz, kdo nebo co zde podle vás nejvíce selhává? Rodina-škola-stát-policie

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2014 11:13:41 - Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.
Zdravím Vás a omlouvám se, že reaguji až nyní. Více hodin TV bych uvítal, domnívám se, že dnešní žáci a studenti se pohybují stále méně. Není to ale úplně jednoduché. Když něco přidat, co třeba zredukovat? Určitě by bylo dobré nově zařadit či posílit také další předměty. Co se týká protidrogové problematiky - informovanost a prevence je určitě potřeba. Jsem ale přesvědčen, že je především nutné nabídnout dostatek alternativy, tak aby tyto problémy byly minimalizovány. Kdo nejvíce selhává? Asi jak kde. Vše začíná výchovou v rodině, když ta selhává, škola to zpravidla nezachrání. Ideální je součinnost.

Vše dobré,

Jiří Mihola