Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2014 10:49:59 - KamilDánský

regulace hazardu

Podporujete jako starostka Babiše, který chce více regulovat hazard a chce,aby zde měli více pravomocí samotná města a obce?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.04.2014 19:05:21 - Jan Birke
Možné negativní dopady plynoucí z provozu heren či jiných zařízení nesou na svých bedrech především města  a obce, v jejichž katastru k těmto aktivitám dochází. Města a obce vnímá občan do značné míry i jako garanty zachování bezpečnosti a pořádku v konkrétní lokalitě. Na straně druhé má činnost heren a podobných zařízení celospolečenský dosah a je negativem ohrožujícím sociální a materiální stabilitu širokých skupin obyvatelstva. Existují zde reálná rizika závislosti i podle medicínských kritérií atd.. Stát i samosprávy by měly v této sféře spolupracovat. Dominantní přesun pravomocí na bedra samospráv by neměl znamenat jen přesun odpovědnosti ze státu na samosprávy v situaci, kdy je provozování heren a podobných zařízení v rámci legislativy ČR legální podnikatelskou aktivitou. Česko je republikou s konzistentním právním prostředím a nikoli volným svazkem městských republik ve stylu Starého Řecka. Tolik můj komentář z pozice starosty města...  Jan Birke