Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2014 11:55:37 - tatanaZ

minulost a budoucnost EU

Co nám podle vás za 10 let přinesla EU? Podle mě neskutečnou byrokracii, dotace, které přinesly více škody, než užitku? Nebylo by lepší se vydat cestou třeba Švýcarska? A co vás přimělo kandidovat, myslíte si, že při té byrokracii, co v Bruselu je, pro nás vyjednáte něco pozitivního? Nebo změníte směrování Unie, která se podle mě žene do záhuby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 19:36:31 - Mgr. Šimon Heller
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Pozice Švýcarska je dnes díky své dlouhodobé neutralitě zcela jinde než pozice ČR. Každopádně zcela s Vámi souhlasím, že byrokracie Bruselu často zachází až příliš daleko. Smutným příkladem je například trvalé stěhování z Bruselu do Štrasburku, které stojí nemalé peníze. I proto jsem se v případě zvolení zavázal, aby k tomuto nesmyslnému stěhování nadále nedocházelo. Na druhou stranu si musíme otevřeně přiznat, že si nemálo problémů děláme sami. Rozkrádáním evropských dotací počínaje a tzv. "pozlacováním" evropských směrnic konče.
Proto se domnívám, že je třeba výrazným způsobem zlepšit komunikaci mezi Bruselem a ČR. Myslím, že například Zuzana Roithová, která byla vyhlášena jako nejpracovitější český europoslanec, prokázala, že tvrdá práce přináší užitek. Samozřejmě jsou ale i europoslanci jiní. Za zmínku stojí například komunista Ransdorf, který místo odvedené práce proslul zneužíváním poslaneckých diet a spaním při jednáních.
ČR patří do Evropy a jsem přesvědčen, že má v EU své místo. Musí však hájit české zájmy. A to se nám ne vždy dařilo.
Přeji pěkný zbytek dne.
S pozdravem
Šimon Hellerwww.hellersimon.cz